Kort nieuws

ICT Embedded krimpt in Nederland en zoekt groei over de grens

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

ICT Automatisering wil weer groeien.

Daarbij kijkt Nederlands grootste aanbieder van embedded-softwarediensten vooral over de grenzen. De divisie ICT Embedded verwacht toekomstige ontwikkelingen voor een belangrijk deel in het buitenland. ’Het streven is om in de desbetreffende markten zoveel mogelijk met lokale mensen te werken‘, zegt het bedrijf in een persbericht. Als gevolg daarvan wil ICT in de toekomst meer buitenlandse vestigingen openen. De komende maanden komt er al een tweede Duitse vestiging bij in de regio Stuttgart. Nabij zijn Duitse vestiging in München kan ICT nauwelijks aan mensen komen. Daardoor overweegt het een acquisitie in Duitsland. Om beter in te kunnen spelen op kostenverlagingen bij afnemers denkt het bedrijf erover om ook een vestiging te starten in Slowakije.

ICT boekte in de eerste helft van 2005 een nettowinst van 3,3 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2004 was dat nog 2,4 miljoen euro. De omzet steeg het afgelopen halfjaar met bijna 7 procent naar 34,7 miljoen euro, met name door de goede ontwikkeling bij de niet-embedded activiteiten ICT Solutions.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content