Kort nieuws

ICT: ‘Duitse situatie onder controle’

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De situatie bij de Duitse tak van ICT Automatisering stabiliseert, nadat de resultaten eind 2010 kelderden door een vertrouwensbreuk in het management en de daaropvolgende leegloop van het personeel. Dat heeft de dienstverlener gezegd bij de presentatie van de resultaten in het eerste halfjaar. De omzet over deze periode kwam bij de Duitse activiteiten met 7,8 miljoen euro 39,5 procent lager uit dan een jaar geleden.

’Wij hebben een aantal ingrijpende maatregelen genomen om de situatie te stabiliseren. Het aantal FTE‘s en de omzet in de eerste helft van 2011 bleef stabiel ten opzichte van het niveau eind 2010. Hoewel er eerste tekenen van verbetering zijn, zal het herstel enige tijd vergen. De situatie houdt onze volledige aandacht‘, zegt CEO Carlo D‘Agnolo in een persbericht.

In Nederland bleven de resultaten met 31,5 miljoen euro nagenoeg gelijk. Als totaal moet het bedrijf in het eerste half jaar een omzetverlies van 11,1 procent incasseren. Het nettoresultaat kwam uit op 1,3 miljoen euro, tegen 2,8 miljoen tijdens de eerste zes maanden van 2010. Volgens ICT is dit beeld wel vertekend door eenmalige baten vorig jaar. Worden die niet meegerekend, dan zou de winst juist met 12 procent gestegen zijn.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content