Kort nieuws

ICT bundelt softwareoplossingen in apart onderdeel

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

ICT Group start een nieuw onderdeel om zijn softwareportfolio duidelijk te onderscheiden van zijn detacheringsactiviteiten. Orangenxt, zoals het de entiteit heeft gedoopt, richt zich op kant-en-klare producten, aangeboden als software-as-a-service (saas). Hierin brengt ICT de oplossingen onder die het heeft ontwikkeld in zijn verschillende businesslijnen alsook de applicaties voor mobiel werken van ICT Mobile, dat het onlangs geheel in handen kreeg door de resterende 49 procent van de aandelen over te nemen.

Het plug-and-play cloudplatform van Orangenxt kent drie smaken. Connxt richt zich op assetmanagement en voorspellend onderhoud. Mobilenxt biedt onder meer service-engineers in het veld, logistiek personeel en bezorgers realtime tracking en tracing. Digitalnxt helpt bedrijven hun digitale transformatie te versnellen. Focusgebieden van het nieuwe onderdeel zijn slimme steden en slimme industrieën, van watermanagement tot transport.

ICT Mobile ging in 2016 van start als een joint venture van ICT en het huidige management, Huub van der Linden en Jeroen Donkers. Zij krijgen nu de leiding over Orangenxt, samen met hoofd allianties John Koot. ICT betaalt de aandelenovername in cash, maar heeft verder geen financiële details bekendgemaakt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content