Kort nieuws

IC Insights verlaagt verwachtingen chipmarkt

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Marktonderzoeker IC Insights heeft zijn voorspellingen voor de IC-markt in 2007 naar beneden bijgesteld. Door voorraadverschuivingen, prijsdruk op flashgeheugens en MPU‘s, en de recente prijsval van DRam‘s zag de analist zich genoodzaakt het groeipercentage te verlagen van 7 naar 2 procent.

IC Insights constateerde een opvallend slechte februarimaand. De afgelopen dertig jaar is het nog maar vier keer voorgekomen dat de IC-markt in februari kleiner was dan die in januari. In 1985, 2000 en 2005 zakte de markt nog geen 1 procent in. Cijfers voor dit jaar laten echter een daling zien van maar liefst 8 procent. Hoewel dit een toevalstreffer zou kunnen zijn, vindt IC Insights dat we dit resultaat niet mogen negeren. De marktvorser denkt dat de chipmarkt vertraagt en dat dit het begin inluidt van belangrijke voorraadcorrecties.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content