IAR ondersteunt Cortex-M0+ en Kinetis L


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

IAR Systems‘ C/C++-compiler en de Embedded Workbench-omgeving bieden ondersteuning voor de onlangs aangekondigde Arm Cortex-M0+-architectuur en Freescales Kinetis-L-serie van microcontrollers. Cortex-M0+ is een zeer lichtgewicht architectuur voor toepassingen in bijvoorbeeld sensoren, slimme meters, lichtarmaturen en motorcontrole. De Kinetis L-lijn is gebaseerd op deze jonge processorkern.

IAR Embedded Workbench for Arm is een uitgebreide omgeving die een brede reeks hardware, verschillende RTos‘en en middleware met elkaar integreert. De toolsuite is beschikbaar in verschillende versies, waaronder eentje specifiek gericht op Cortex-M. De bijbehorende compiler produceert bijzonder efficiënte code, claimt IAR: in standaard benchmarks zijn de binary‘s die de tool produceert dertig procent kleiner dan de standaard.