Tools&Toys

IAR komt met starterkits voor NXP’s LPC11U00’s en LPC1780’s

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

IAR Systems introduceert een tweetal nieuwe Kickstart-kits voor NXP-microcontrollers. De ene richt zich op de LPC11U00-serie, de andere op de Arm Cortex-M3-gebaseerde LPC1780-familie. Beide kitjes bevatten een met features volgepakt evaluatiebordje, softwareontwikkelgereedschappen, een J-Link Lite-debugprobe van IAR en ondersteunende software zoals board support packages van verschillende RTos-leveranciers. De J-Link Lite biedt JTag- en SWD-debuginterfaces. De kits zijn geschikt voor ontwikkelen met IAR‘s Embedded Workbench.

De LPC11U00-microcontrollerserie mikt op het vervangen van acht- en zestienbitters in USB-devicetoepassingen. Ze beschikken over een geïntegreerde USB 2.0 full-speed device controller en een Arm Cortex-M0 processor. De IAR Kickstart-kit bevat een bordje met de LPC11U14, een USB-connector, lcd en verschillende peripherals.

Het LPC1780-bordje heeft een LPC1788 als microcontroller, een 3,5 inch kleuren-TFT-aanraakscherm, connectors voor USB-host, USB-OTG, Ethernet en Can, audio-in en -out en verschillende andere peripherals. Daarnaast zijn debugconnectors voor ETM-trace, SWD en JTag aangebracht, zodat ook andere debugprobes kunnen worden gebruikt dan de J-Link Lite, zoals de J-Trace of de J-Link Ultra.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content