Tools&Toys

IAR introduceert functieconcept in toestandmachine-tooling

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

IAR Systems introduceert in de nieuwe versie 7,1 van zijn toestandsmachine-gereedschapskist Visualstate het concept van sub-machinetoestanden, vergelijkbaar met subroutines in programmeertalen. Daarnaast breidt het bedrijf de integratiemogelijkheden van zijn toolsuite uit.

Visualstate is bedoeld voor het werken met complexe toestand- of eventgebaseerde embedded systemen. Met de tool kunnen ontwikkelaars hun systeem op hoog niveau ontwerpen en hier stapsgewijs functies aan toevoegen. De implementatie wordt bereikt via codegeneratie. Het pakket biedt gereedschappen voor formele verificatie, analyse en validatie om de ontwikkelaar ervan te verzekeren dat het ontwerp werkt zoals bedoeld.

De sub-machinetoestanden zijn herbruikbare fragmenten van toestandmachines. Eens gemaakt kunnen ze vanuit een project of vanuit andere projecten worden aangeroepen. Ook een andere nieuwe feature moet hergebruik aanmoedigen: design stereotypes, templates die de visuele weergave van toestanden specificeren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content