Tools&Toys

IAR en Quadros ondersteunen Luminary Micro’s Stellaris-microcontrollers

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

IAR Systems heeft aangekondigd dat IAR Embedded Workbench voor Arm nu volle ondersteuning biedt voor Luminary‘s nieuwe met USB uitgeruste Stellaris-microcontrollers. Ook Quadros maakt zijn RTos-, tool- en stackproducten geschikt voor de controllers. De Stellaris-familie van microcontrollers is gebaseerd op de Arm Cortex M3-architectuur en voegt USB 2.0 toe aan de communicatiemogelijkheden.

Embedded Workbench voor Arm omvat een C/C++-compiler, assembler, linker, librarian, teksteditor, projectmanager en een debugger, gecombineerd in een IDE. Daarnaast beschikt de editie over een chipspecifieke code-optimizer waarmee efficiënte code te genereren is.

Luminary op zijn beurt komt met twee nieuwe evaluatiekits beiden met een gratis maar tot 32 kilobyte aan code gelimiteerde versie van IAR Embedded Workbenchs Kickstart-editie. USB On-The-Go (OTG) en USB Host/Device-ondersteuning zijn geïntroduceerd in de LM3S3000- en LM3S5000-series. De EKI-LM3S3748-evaluatiekit mikt op USB Host/Device- toepassingen, de EKI-LM3S3768 richt zich op USB OTG. Beide kits zijn via USB of JTag te debuggen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content