Tools&Toys

IAR Embedded Workbench ondersteunt Arm Cortex-R4

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

IAR Systems heeft in versie 5.40 van zijn Embedded Workbench-ontwikkelomgeving ondersteuning toegevoegd voor Arm R4 en R4F-gebaseerde processoren. Deze processorkernen zijn bedoeld voor diep-embedded toepassingen in bijvoorbeeld harddisks, inkjetprinters en automotive systemen. IAR zegt dat zijn tools met name geschikt zijn voor automotive, veiligheidskritieke en industriële-automatiseringstoepassingen.

IAR Embedded Workbench bestaat uit een set ontwikkeltools voor embedded omgevingen met onder meer een editor, projectbeheergereedschappen, een C- en C++-compiler geoptimaliseerd voor de Arm/Thumb2-instructieset, een C-Spy-emulator en runtime-bibliotheken. De compiler kan het naleven van de Misra-C-richtlijnen (Misra C:2004) controleren. Naast de ontwikkeltools levert het bedrijf een evaluatieversie van zijn Powerpac-RTos, bestandssysteem, USB-stack en TCP/IP-stack mee.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content