IAI levert vier machines aan Zweedse paspoortproducent


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Het Veldhovense IAI Industrial Systems heeft een bestelling gekregen van het Zweedse Svenska Pass. Het gaat om vier systemen voor het personaliseren van paspoorten en ID-kaarten. De Docdata-dochter levert een Bookmaster One (voor paspoortboekjes), een Cardmaster One (voor ID-kaarten) en een upgrade van twee bestaande Bookmaster-systemen. De machines worden nog dit jaar geïnstalleerd in de Svenska Pass-fabriek in Tumba, nabij Stockholm.

De machines die IAI ontwikkelt en bouwt, zijn bedoeld om officiële documenten te beveiligen. Met lasers schieten de systemen gaatjespatronen in het papier of plastic. Het kan dan gaan om unieke codes en pasfoto‘s zoals in de Nederlandse paspoortboekjes, maar ook om beveiligingsfeatures in bankbiljetten zoals in de Zwitserse frank. Het bedrijf heeft klanten in onder meer België, China, Groot-Brittannië, India, Nederland, Rusland en Zwitserland.