Opinie

I love it when a plan comes together

Ger Schoeber
Leestijd: 3 minuten

Stel, je staat als architect aan de vooravond van een nieuw project. Je bent het technisch geweten. Je bent de man met de helikopterview. Je weet waar je naar toe wilt. Door je enorme gedrevenheid en toewijding ben je in staat om de richting aan te geven, om de neuzen dezelfde kant op te laten wijzen en de mensen te motiveren.

Die mensen? Die vormen je team. En hoe is dit team gevormd? Hoe zijn de mensen voor dit team geselecteerd? Het is wel prettig dat we de goede specialisten aan boord hebben. Die de kneepjes van het vak kennen. En die weten hoe het spel werkt. Uiteraard begrijpen ze mijn denkpatroon en het liefste nog passen ze dit zelf ook toe. Dat scheelt een enorm pak alignment. We kunnen een vliegende start maken. Dat voelt heerlijk! Vanaf de eerste dag volop op stoom! Daarmee kunnen we alle bedreigingen wel aan.

Een maandje later gaat het nog steeds uitstekend. Hoe kan het ook anders met zo‘n team. Geen vuiltje aan de lucht, geen hobbeltje te zien. Iedereen is super optimistisch. Risico‘s kennen we niet. Zijn die er dan niet? Waarom heeft eigenlijk niemand dat eens aangeroerd?

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content