I-Logix in handen Telelogic


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Telelogic heeft I-Logix overgenomen voor 80 miljoen dollar. Met de acquisitie verwacht het Zweedse bedrijf zijn positie in de embedded-markt te verstevigen. I-Logix gaat binnen Telelogic een businessunit vormen voor embedded-modellering.

Rhapsody is I-Logix‘ ontwikkelomgeving waarmee ontwikkelaars requirementsanalyses en ontwerpen kunnen maken in UML.

’We kopen een van de snelst groeiende leveranciers van modelleertools voor de embedded-markt‘, zegt Telelogic-topman Anders Lidbeck. ’I-Logix is de laatste jaren een sterk bedrijf geworden met een goede modelleeroplossing voor embedded systemen en softwareontwikkeling. Vooral bij embedded-ontwikkeling heeft I-Logix een streepje voor.‘

Het Amerikaanse I-Logix levert Model-Driven Development (MDD)-samenwerkingsoplossingen voor systeemontwerp van realtime embedded toepassingen. Het bedrijf is bekend van zijn Rhapsody UML- en SysML-suites. Rhapsody is een UML 2.0-gebaseerde MDD-omgeving waarmee ontwikkelaars requirementsanalyses en ontwerpen kunnen maken en de modellen kunnen valideren door het applicatiegedrag te simuleren. Onlangs bundelden Green Hills Software en I-Logix hun krachten door het realtime besturingssysteem Integrity en de gereedschappen Adamulti en Multi van de eerste te combineren met de Rhapsody-omgeving van de tweede.

In 2005 rapporteerde I-Logix een omzet van 26,8 miljoen dollar, een groei van bijna 30 procent in vergelijking met 2004. De brutowinst bedroeg vorig jaar 2,9 miljoen euro. Momenteel heeft het Amerikaanse bedrijf wereldwijd 133 mensen in dienst.