Kort nieuws

Hue koppelt met Nest en scifi-serie

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het ecosysteem rond de Hue-lampen van Philips blijft groeien. Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas wordt duidelijk dat de rookmelders van het Nest-systeem voor domotica een ‘app’ voor de Hue-lampen is toegevoegd: wanneer de melders alarm slaan, gaan de lampen knipperen. Overigens is dit slechts een van de nieuwe bruggen die Nest slaat via de Api’s van verschillende leveranciers. Het systeem kan bijvoorbeeld ook verbinding leggen met wasmachines van Whirpool om wat stiller te draaien als de bewoner thuiskomt of met Chargepoint om het laden van de elektrische auto af te stemmen op het energiegebruik in het huis.

Philips heeft ook samengewerkt met het tv-kanaal Syfy om een ‘kleurenprogramma’ op de Hue mee te draaien met uitzendingen. Dat gaat via de second-screen-app van Syfy; die luistert naar het geluid van de uitzending en stuurt aan de hand daarvan de Hue’s aan. Daardoor moet een immersieve omgeving ontstaan voor kijkers. In eerste instantie is er een kleurentrack ontwikkeld voor 12 Monkeys, een serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1995. Overigens probeerden Philips en Syfy de technologie al eerder uit met de films Sharknado 1 en 2.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content