Tools&Toys

Horner APG’s I/O-modules flexibel uitbreidbaar

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Duranmatic voegt van de Ierse leverancier Horner APG de Smart Rail-serie I/O-modules toe aan zijn leveringspakket. Deze compacte modules, die volgens het sliced I/O-principe zijn opgebouwd, zijn leverbaar voor Ethernet, Profibus en het eigen Horner Canbus-protocol CSCan. De modules combineren flexibiliteit met high-speed netwerken en zijn naadloos te combineren met alle all-in-one-controllers van Horner, die hiermee van extra in- en uitgangen in het veld kunnen worden voorzien.

De Din-railmodules worden met 24 V DC gevoed en kunnen eenvoudig aan elkaar worden geklikt. Een interne bus verzorgt de voeding en onderlinge communicatie. Het is hierdoor eenvoudig een al bestaande configuratie uit te breiden. Er zijn modules voor digitale en analoge in- en uitgangen. Ook signalen van PT100-opnemers en thermokoppels kunnen worden verwerkt.

Elk basisstation kan acht modules bevatten met een maximum van 256 digitale en 32 analoge punten. Door de afzonderlijke sets te koppelen kan er een netwerk van maximaal 2048 digitale en 512 analoge I/O-punten worden opgebouwd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content