Kort nieuws

Holst Centre wil twintig extra onderzoekers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Eindhovense onderzoekscentrum Holst Centre wil op korte termijn uitbreiden met twintig extra onderzoekers, ofwel tien procent van zijn personeelsbestand. Dat is te danken aan de toetreding van nieuwe industriële partners.

De economische crisis bleek voor Holst Centre geen belemmering voor groei op High Tech Campus. ’Na onze steile groei tot een twintigtal partnerbedrijven eind 2008 remde de economische crisis dit tempo wat af‘, vertelt Holst-directeur Jaap Lombaers. ’Maar hoewel het verkrijgen van handtekeningen moeilijker bleek, voelden we het groeiend enthousiasme van onze gesprekspartners voor het open-innovatiemodel dat we hen aanbieden. Nu de economie lijkt te herstellen, zien we dat enthousiasme meteen terug in het aantal toetredingen tot onze gedeelde onderzoekprogramma‘s.‘

Holst-oprichters Imec en TNO bieden concreet twintig vacatures aan, waarbij het voor een klein deel gaat om vervanging van doorgestroomd personeel. Een groot deel van de functies bevindt zich in het domein van toekomstige verlichtingstechnologie (Oled) en lichaamsnetwerken van sensoren. Het onderzoek richt zich op technologie die binnen drie tot tien jaar marktrijp is en staat tussen fundamenteel research en productontwikkeling in.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content