Achtergrond

Hoe versnel ik mijn FPGA-ontwikkeling?

Pieter Edelman
Leestijd: 8 minuten

Met de complexiteit en grootte van FPGA‘s lopen ook de ontwikkeltijden aanzienlijk op. Voor projectleiders kan dit een nachtmerrie worden. Frans Kennis van Adeas Eindhoven geeft aanbevelingen en tips uit de praktijk om de doorlooptijden te verkorten.

De groei in grootte en snelheid van FPGA‘s zal zich de komende jaren zeker voortzetten. FPGA‘s volgen nog steeds de wet van Moore: ongeveer iedere 18 maanden een verdubbeling van de capaciteit en snelheid. Dit biedt veel nieuwe mogelijkheden zoals het realiseren van complete systemen in één FPGA. Het is bijvoorbeeld mogelijk om JPeg2000- of MPeg4-videostromen realtime te coderen en decoderen met FPGA‘s.

Helaas stijgen met de complexiteit ook de prijzen, het vermogensverbruik en de ontwikkeltijden. Om de doorlooptijd voor een complex FPGA-ontwikkelproject binnen de perken te houden zetten bedrijven vaak meerdere ontwerpers in, maar dit heeft als nadeel dat daarvoor een meer gestructureerde projectaanpak nodig is. Het versnellen van een ontwikkeltraject kan echter ook met andere middelen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content