Nieuws

Hoe nu verder voor Tomtom?

Leestijd: 7 minuten

Sinds deze week moet Tomtom ‘ineens’ Google als concurrent dulden voor zijn belangrijkste business. Toch hoeft dat geenszins de doodsteek te betekenen voor het Amsterdamse bedrijf.

Tomtom deelde twee weken terug een plaagstootje uit aan Google: de Nederlandse kaartendiensten werden gratis beschikbaar voor app-ontwikkelaars. Tot nog toe zijn de kaarten van Google de gouden standaard op Android en het web, maar in mei kondigde de zoekmachinegigant een aantal restricties aan en sindsdien kijken ontwikkelaars naar alternatieven. Een mooie kans dus voor Tomtom om zijn kaarten wat onder de aandacht te brengen.

Gisteren sloeg Google echter terug met een moker. Renault, Nissan en Mitsubishi, die samen in een alliantie zitten, kondigden een samenwerking aan met de Amerikanen voor een nieuw Android-gebaseerd infotainmentplatform. Dat op zichzelf is geen probleem; Tomtom is een dienstenaanbieder die zich onafhankelijk van de technologie opstelt. Het venijn zit ’m erin dat de automakers ook de bijkomende Google-producten adopteren. Inclusief de kaarten en navigatiediensten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content