Tools&Toys

Hitachi breidt assortiment medische schermen uit

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Display Products Group van Hitachi Europe heeft een 19 inch WSXGA-scherm geïntroduceerd voor medische beeldvorming. De 1,7 megapixel TFT-module is voorzien van Hitachi‘s nieuwste incarnatie van In-plane Switching-techologie, IPS-Pro, die zorgt voor stabiele kleurenbeelden vanuit elke kijkhoek. Daarnaast voorziet het scherm in uitstekende kleurverzadiging en een hoge contrastratio.

Deze eigenschappen zijn noodzakelijk in medische toepassingen als echoscopie of tomografische scansystemen, zegt Hitachi. De contrast- en kleurkarakteristieken moeten constant zijn over een breed bereik en aan de reproduceerbaarheid van optische eigenschappen stellen medici hoge eisen. Het moet namelijk koste wat kost worden voorkomen dat verschillende kijkers een ander beeld op het scherm te zien krijgen.

De TX48D21VM0CAA heeft 1680 bij 1050 beeldpunten, een contrastratio van 900:1 en een helderheid van 300 candela per vierkante meter. Zowel de horizontale als de verticale kijkhoek bedraagt 170 graden. Een led-backlight ontbreekt, maar volgens Hitachi gaat de CCFL ook lang mee. Het scherm is 444 bij 300 bij 24 millimeter groot en weegt 2,9 kilogram.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content