Hightechxl en Nikhef starten incubator voor Cern-technologie

Reading time: 1 minute

Author:

De Eindhovense startupincubator Hightechxl en het Nederlands instituut voor kernonderzoek en hoge-energiefysica Nikhef zijn een samenwerking aangegaan met Cern, bekend van de deeltjesversneller in Genève. Doel is om de baanbrekende technologie van de Zwitserse researchorganisatie om te zetten in snelgroeiende business. Nikhef vertegenwoordigt Cern in Nederland en sinds een paar jaar runnen zij samen al een incubator in Amsterdam.

Foto: Cern

‘Met zijn grote dichtheid aan ultrahightech bedrijven zoals ASML en Philips is Brainport de logische plek om innovators en Cern-technologie samen te brengen’, verklaart Jan Visser, die vanuit Nikhif de betrekkingen onderhoudt met het Zwitserse instituut. ‘De regio Eindhoven is er heel goed in om geavanceerde technologie om te zetten in business. De kennisbasis en competenties matchen perfect met Cern.’

De samenwerking trapt op 2 juli in Eindhoven af met een hackathon om de beoogde toepassingsgebieden te kiezen. Onderdeel is ook de vorming van teams rond doorbraaktechnologieën van Cern. Het acceleratorprogramma gaat vervolgens in september van start met de geselecteerde teams en loopt vlak voor kerst af.