Achtergrond

Hightech ziet nog veel beren op weg naar outsourcing

Nieke Roos
Leestijd: 5 minuten

De Nederlandse hightech wil wel, maar doet het vooralsnog slechts mondjesmaat: uitbesteden naar Oost-Europa of zelfs nog verder naar het oosten. Bedrijven zijn vooral bang dat outsourcing uiteindelijk meer lasten dan lusten geeft, zo bleek tijdens een rondetafel georganiseerd door IBM en partners Alten PTS en Sogeti High Tech.

In de hightechsector groeit de belangstelling voor outsourcing. Veel Nederlandse dienstverleners hebben een vestiging in Oost-Europa of zelfs Azië (zie pagina 24) en steeds meer opdrachtgevers beginnen daar gebruik van te maken. Toch is er nog geen sprake van een massale verhuizing van activiteiten naar buitenlandse partners. Voorlopig is voorzichtigheid troef.

Onlangs organiseerden IBM en businesspartners Alten PTS en Sogeti High Tech een rondetafelbijeenkomst met een tiental vertegenwoordigers van (potentiële) klanten uit de hightech, waaronder ASML, Bosch Security Systems, Ericsson, Nedap, Omron en Philips. Op het kantoor van Big Blue op de High Tech Campus wisselden zij een namiddag lang met elkaar van gedachten over de parallelle ontwikkeling van hardware en software en over samenwerking in het ecosysteem. Terugkerend thema: outsourcing.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content