Hightech Harry Potter met Microsoft


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Microsoft laat zich inspireren door de ’Whereabouts clock‘ uit de Harry Potter-boeken. In de tovenaarsreeks geeft een klok in het huis van Harry‘s vriend Ron Weasley met een gouden hand aan waar de negen familieleden zijn. In de versie van Microsoft gaat een mobiele telefoon signalen doorgeven aan de computer waardoor deze kan achterhalen waar de personen zich op dat moment bevinden. De werking gaat vrij eenvoudig via GPS. Door aan te geven van welk zendstation de telefoon gebruikmaakt kan de computer vrij nauwkeurig aangeven waar een persoon is.

Het scherm op de klok gebruikt iconen met de gezichten van de gezinsleden. Via kleuren geeft het scherm aan of ze thuis, op het werk, school of ergens anders zijn. Activiteiten als winkelen, sporten of uitgaan zijn eventueel later toe te voegen aan de klok. Het systeem kan ook berichten ontvangen en weergeven. Zo kan het werkende gezinslid aangeven dat hij of zij een uurtje moet overwerken.

De evaluatie van het laboratoriumonderzoek duurt nog drie maanden. Daarna wordt het prototype van de klok aan zes gezinnen gegeven om de commerciële aantrekkelijkheid van het apparaat te testen.