Kort nieuws

Hightech goed vertegenwoordigd in top mkb-innovatieranglijst

Leestijd: 1 minuut

De hightech blaast een aardige partij mee aan kop van de MKB Innovatie Top 100, die Syntens, Mercedes-Benz en NRC Handelsblad woensdag voor de achtste keer presenteerden. ThermoIQ, Tempress, Exsilent, Alsi, Focal Meditech en Virtual Proteins staan in de top tien. Syntens telt in totaal meer dan twintig industriële bedrijven in de ranglijst, vrijwel allemaal in de bovenste helft. Winnaar dit jaar is het Utrechtse Ecofont, dat een ’groen‘ lettertype heeft ontwikkeld met onwaarneembaar kleine ’gaatjes‘ waardoor tot wel vijftig procent minder inkt nodig is.

ThermoIQ uit Schiedam bekleedt de tweede plek met zijn slimme systeem voor infraroodverwarming. De N-type zonnecellen die Tempress met ECN en de Chinese PV-producent Yingli binnen een jaar van het laboratorium naar de fabriek wisten te brengen, bezorgen het bedrijf uit Vaassen de derde positie. Zijn kleine gehoormodule voor ín het oor voert het Amsterdamse Exsilent naar plaats vier. Alsi‘s multibeam-oplossing om wafers te snijden, brengt de machinebouwer uit Beuningen op vijf. Het Tilburgse Focal Meditech is op zes geëindigd dankzij zijn geavanceerde armondersteuning. Virtual Proteins uit Eindhoven bezet de negende plek met zijn 3D-visualisaties voor betere behandelingen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content