Achtergrond

Heterogene manycore: een kind kan de was doen

Inès Nijman is marketingmanager bij Recore Systems.

Leestijd: 8 minuten

Het programmeren van grote heterogene manycoresystemen is vaak een hoofdpijndossier. Maar met de juiste gereedschappen hoeft dat niet zo te zijn. Inès Nijman van Recore Systems legt aan de hand van een huishouden uit hoe haar bedrijf dit voor zich ziet.

Eindelijk, na jaren sparen, was het zover. Mijn oma had haar eerste, gloednieuwe wasmachine. Ze had het apparaat nog maar een paar maanden toen tante Margreet haar hoorde gillen. Margreet rende naar haar toe, en zag oma ontzet naar haar schone was wijzen. Nou ja, schoon? De hele was zat vol kleine grijze plukjes, pluisjes en haartjes, en boven op de berg lag een roze, kale muis. De kat stond met zwiepende staart klaar om er op te springen om haar – kennelijk ontsnapte – prooi terug te vorderen. ‘Ik wil mijn wastobbe terug!’, riep oma. ‘Die moderne fratsen zijn maar niks!’

Het huishouden is drastisch veranderd in de afgelopen eeuw. Het handwerk dat de huisvrouw taak voor taak uitvoerde, is grotendeels overgeheveld naar machines die aan het werk zijn terwijl we iets anders doen. Toch kan het in principe nog veel efficiënter, maar daar zijn ingrijpende veranderingen voor nodig.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content