Serie

Het geeft niet als er iets misgaat

Derk-Jan de Grood is testexpert en Agile-coach bij Valori. Hij zet zich in om de toegevoegde waarde van testen te vergroten in zowel Agile- als traditionele context. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ben Linders, adviseur, coach en trainer met een sterke focus op Agile, Lean en continue verbetering en coauteur van het boek ‘Waardevolle Agile-retrospectives’.

Leestijd: 5 minuten

‘Agile in de echte wereld’ is een reeks artikelen waarin Derk-Jan de Grood de impact van Agile belicht aan de hand van verhalen uit de praktijk. In deze aflevering tips voor een succesvolle retrospective.

Scrum is geen out-of-the-box oplossing. Alle betrokkenen moeten hun eigen draai geven aan de werkwijze. Door te experimenteren, van elkaars fouten te leren en kritisch te zijn op hun eigen presteren kunnen ze hun output optimaliseren. Veel teams komen echter niet verder dan de initiële fase: ze beginnen wel, maar verbeteren niet.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content