Serie

Het effectieve team

Derk-Jan de Grood is testexpert en Agile-coach bij Valori. Hij zet zich in om de toegevoegde waarde van testen te vergroten in zowel Agile- als traditionele context.

Leestijd: 6 minuten

‘Agile in de echte wereld’ is een reeks artikelen waarin Derk-Jan de Grood de impact van Agile belicht aan de hand van verhalen uit de praktijk. In het vorige deel hebben we de rol van het managementteam besproken; deze keer kijken we naar wat het scrumteam effectief maakt.

Binnen Scrum staat het team centraal. Een scrumteam bestaat uit ontwikkelaars, een productowner en een scrummaster. Zij zijn, ondersteund door het management, belangrijke ambassadeurs van de nieuwe aanpak. Zij moeten aan de stakeholders laten zien dat Scrum werkt. Als die vinden dat het op de traditionele manier beter gaat, dan zal de Scrum-implementatie mislukken. Het is dus belangrijk om je ambassadeurs goed te kiezen.

Voor een succesvolle Scrum-implementatie zal je een scrumteam moeten hebben dat een maximale flow van it-oplossingen kan genereren met een goede kwaliteit. Het team zal daarom moeten bestaan uit ervaren ontwikkelaars die enerzijds weten hoe ze moeten programmeren en anderzijds kennis hebben van de business; als je werkt bij een verzekeraar, helpt het als je verstand hebt van verzekeringen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content