Analyse

‘Het Belgisch investeringsklimaat remt nog steeds innovatie’

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

Columnist Rob Howe klaagde in de vorige editie van Bits&Chips over het gebrek aan risicokapitaal in de Eindhovense Brainport-regio. Zijn belangrijkste punt: ondernemers en durfinvesteerders moeten met elkaar getrouwd zijn. Zonder goedgeefse kapitaalkrachtigen in hun achtertuin, is de gemiddelde hightech-start-up geen lang leven beschoren.

Die constatering geldt niet alleen voor Nederland, zo ondervond ook Wimax-start-up Loranet in het Leuvense. Eind 2003 liep het schip van de chipmaker al na een dikke twee jaar aan de grond. Door het investeringsklimaat, volgens niet alleen oprichter Marc Engels zelf maar dat zegt ook Herman Maes in een Bits&Chips-interview bijna twee jaar geleden. Maes staat aan het hoofd van Invomec, dat vanuit Imec start-ups op poten probeert te krijgen.

Naar het zich laat aanzien, vergaat het een andere Vlaamse chipmaker beter. Asicahead sprokkelde afgelopen november zo‘n vier miljoen euro bij elkaar. De Hasselaren wisten een aantal investeerders over te halen om nogmaals een inleg te doen en zelfs een nieuwe binnenboord te halen. Wat heeft Asicahead dat Loranet niet had?

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content