Kort nieuws

Herstel Neways zet door

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In het derde kwartaal heeft Neways zijn business verder zien aantrekken. Hoewel de omzet met 68,4 miljoen euro anderhalf procent lager lag dan in dezelfde periode van 2012, nam de winstgevendheid flink toe, meldt de EMS-specialist uit Son zonder daar concrete cijfers op te plakken. De orderportefeuille bevatte ultimo september voor 72,5 miljoen euro aan opdrachten, bijna drie miljoen meer dan eind juni.

Neways schrijft het goede rapport toe aan een algehele positieve tendens in de EMS-markt de afgelopen maanden. Daarnaast hebben de sluiting van de vestiging in Echt en de inmiddels geheel afgeronde overdracht van die activiteiten gezorgd voor een verdere verbetering van de capaciteitsbezetting. Bij de meeste werkmaatschappijen is die meer in balans gekomen. Het doel is nu om de bezetting structureel naar een hoger niveau te tillen.

Een andere, gedwongen verhuizing, die van de productieactiviteiten van de afgebrande fabriek in het Duitse Kassel, ligt op schema. Daar is Neways nu druk doende het materiaal te vergaren dat nodig is om orders voor klanten te kunnen uitvoeren. De gesprekken met de bedrijfsverzekeraar verlopen constructief, zodat de EMS-specialist durft uit te sluiten dat de brand negatieve gevolgen heeft voor het resultaat.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content