Kort nieuws

Herstart bouw Intel-fab roept vragen op

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Intel hervat de bouw van Fab 42 in Arizona, maar het is niet duidelijk waarom. Volgens de processormaker gaat de faciliteit 7-nanometerchips maken voor servers en smart and connected devices, maar analisten betwijfelen of het bedrijf de extra capaciteit nodig heeft. Mogelijk heeft Intel zijn planning omgegooid om een statement te maken: de aankondiging werd vanuit het Witte Huis samen met president Trump gedaan. Productie op Amerikaanse bodem is een van Trumps speerpunten.

Een andere optie is dat de chipfabriek zal worden gebruikt om de eerste euv-productietools te installeren. Intel heeft in tegenstelling tot Samsung en TSMC nog altijd niet bekendgemaakt wanneer het euv gaat toepassen in productie. De aankondiging kan – ook zonder details over euv – worden geïnterpreteerd als een reactie hierop, een signaal naar investeerders dat het niet achterop raakt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content