Hermes handhaaft ambitie om ASMI te splitsen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Aandeelhouder Hermes is blijven vasthouden aan een splitsing van ASMI. In de door de rechter gelaste besprekingen wilde het pensioenfonds het ASMI-management aan zijn belofte houden dat als de machinebouwer in 2010 nog altijd een negatieve beurswaarde had, het bedrijf zou worden opgesplitst. Als dan ook Frans van Houten als COO tot het bestuur zou toetreden, zou Hermes het aanblijven van CEO Chuck del Prado accepteren en zijn eis voor een onderzoek naar wanbestuur laten vallen. ASMI heeft dat voorstel afgewezen.

Half mei stuurde president Huub Willems van de Ondernemingskamer de strijdende partijen voor de laatste maal terug naar de onderhandelingstafel. Toen de deadline begin juni zonder resultaat verstreek, was duidelijk dat Willems alsnog een oordeel zou moeten vellen over de rechtsgeldigheid van de beschermingswal van preferente aandelen waar de ambities Hermes en hefboomfonds Fursa op stuk liepen. Gisteren hoorde de rechter daarover voor de laatste maal de partijen. Zijn oordeel volgt niet later dan 1 augustus.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login