Kort nieuws

Herkansing voor siliciumfabriek in Groningen

Leestijd: 1 minuut

De provincie Groningen kent onder voorwaarden 2,8 miljoen euro subsidie toe aan The Silicon Mine (TSM), de siliciumfabriek die na jarenlang plannen en onderhandelen in Limburg niet van de grond kwam. Initiatiefnemer Gosse Boxhoorn richtte zijn pijlen daarna op Delfzijl, waar de vereiste randvoorwaarden mogelijk wel zouden kunnen worden gerealiseerd. Met succes, zo lijkt nu, al is de schaal van het project gereduceerd. Waar de fabriek oorspronkelijk honderden banen zou opleveren, wordt nu gesproken over een kleine twintig.

Saillant aan de herkansing is dat de TSM faillissement slechts wist te vermijden doordat de provincie Limburg 4,25 miljoen euro kwijtschold. Mocht het bedrijf elders alsnog slagen, dan betaalt TSM de leningen en subsidie echter alsnog terug. Een woordvoerder van de provincie Groningen benadrukt in het Dagblad van het Noorden dat de subsidieaanvraag zeer zorgvuldig is bekeken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content