Kort nieuws

Hemics start productontwikkeling met hulp Demcon

Leestijd: 1 minuut

Hemics neemt Demcon uit Enschede in de arm voor het marktrijp maken van zijn technologie om de ontstekingsgraad van de hand- en polsgewrichten bij artritispatiënten te monitoren. Eerder deze maand zei de Philips-spin-off – die voorheen bekend staat onder de naam Akeso – op een marktintroductie aan de eind van dit jaar te mikken.

Het bedrijf wil een lichte, compacte, gebruiksvriendelijke en betaalbare scanner ontwikkelen voor de reumatologenpraktijk. Ontsteking leidt tot permanente schade aan de gewrichten, maar de medicijnen hiertegen zijn vaak duur en niet zonder bijwerkingen. De ontstekingsactiviteit is dus een belangrijk gegeven om de behandeling af te stemmen.

Op het moment wordt deze in kaart gebracht door bloedtest, het voelen aan de gewrichten en vragenlijsten. De Hemics-technologie gebruikt een optische methode die de ontsteking karakteriseert aan de hand van de bloeddoorstroming in 22 gewrichten. Dit levert minder pijn op voor de patiënt en geeft sneller nauwkeurige resultaten. Als bijkomend voordeel hoeft de test niet uitgevoerd te worden door de reumatoloog zelf.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content