Helmondse PCB-specialist Ramaer in Italiaanse handen

Reading time: 1 minute

Author:

PCB-specialist Ramaer uit Helmond komt in handen van zijn Italiaanse branchegenoot Elco. De half februari aangekondigde acquisitie is nu in kannen en kruiken. De partijen hebben geen overnamebedrag bekendgemaakt. Onder de nieuwe eigenaar behoudt Ramaer zijn naam, zijn onafhankelijkheid en zijn managementteam.

In zijn Helmondse fabriek produceert het in 1961 opgerichte Ramaer kleine en middelgrote series rigide en flexibel-rigide printplaten voor de energiemarkt, de halfgeleiderindustrie, de lucht- en ruimtevaart en de medische sector. Tot de klanten behoren Airbus, ASML, Benchmark, Fokker Aerospace, Neways, Philips Healthcare, Phoenix Contact en Siemens Energy en Medical. Het bedrijf heeft zo’n honderd medewerkers, die samen een omzet realiseren van ongeveer twintig miljoen euro.

Elco maakt PCB’s sinds 1970. Het is gespecialiseerd in rigids en flex-rigids voor industriële elektronica, medische systemen, militaire toepassingen, telecomapparatuur en vlieg- en ruimtevaartuigen. Het bedrijf heeft al drie productiesites: in het Italiaanse Carsoli nabij Rome, in het West-Franse Angers en in het Zuidoost-Chinese Foshan. De overname van Ramaer brengt het personeelsbestand op 450 en de inkomsten op ongeveer 45 miljoen euro.

‘Het is onze vierde acquisitie in de PCB-markt in vijf jaar’, aldus Elco-CEO Carlo Guidetti. ‘Het is een volgende stap naar ons streven om een van de grootste Europese PCB-organisaties te worden. Daarbij willen we alle geografische gebieden kunnen bedienen.’