Kort nieuws

Helmondse pcb-specialist QPI overgenomen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het bedrijf Fineline heeft de Helmondse pcb-specialist QPI overgenomen. Eigenaar Arjan Warnaar en een tweede aandeelhouder hebben voor een onbekend bedrag hun eigendom overgedragen aan de Duits-Israëlische printplaatleverancier, maar het bedrijf blijft opereren onder de naam QPI Group en Warnaar blijft aan als directeur. De overname gaat volgens hem niet gepaard met een grootschalige reorganisatie of met ontslagen.

De stap past in een trend van schaalvergroting en integratie, zegt Warnaar. ‘De productie in China wordt steeds transparanter, wat gevolgen heeft voor het high-end-segment waarin wij actief zijn. De markt wordt bovendien steeds internationaler, zeker in Europa.’

De match tussen QPI en Fineline is goede, zegt Warnaar, omdat beide bedrijven in complementaire territoria actief zijn. ‘Wij opereren vooral in de Benelux en zijn de laatste tijd gegroeid in centraal Europa. Fineline is actief in grote landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Daarnaast is Fineline sterk georiënteerd op Chinese productie, terwijl wij ook werken met productielijnen daarbuiten.’ Anders dan QPI biedt Fineline geen eigen pcb-design-services. ‘Daarvoor krijgen we nu een sterk vergrote verkooporganisatie’, aldus Warnaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content