Hbo’s en industrie zetten automotive-samenwerking voort


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Fontys, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Hogeschool Rotterdam hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de Nederlandse automotivebranche, vertegenwoordigd door Automotivenl en Carrosserienl. Sinds 2011 partneren de drie automotive-hbo’s en het bedrijfsleven in het Automotive Centre of Expertise (ACE). Met de verlenging van de samenwerking kan het centrum verder bouwen aan een structurele verbinding tussen industrie, onderwijs en onderzoek, met als doel meer en betere studenten klaar te stomen voor de praktijk.

‘We brengen de industrie naar de collegezalen’, zegt directeur Monika Hoekstra van ACE. ‘Denk aan ACE-masterclasses. Maar we faciliteren ook workshops waarbij alle tweedejaars studenten viermaal per jaar praktisch aan de slag gaan bij de partnerbedrijven.’ Deze maand zijn bovendien twee nieuwe onderzoeksprojecten van start gegaan waarin de hogescholen samenwerken aan innovatieve oplossingen voor de industrie: Intralog richt zich op automatisch geleide vrachtwagens en Com-paid focust op het herstel van kunststoffen in de automotivebranche.