Kort nieuws

Hardware-IDE Sigasi klaar voor de markt

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Na een publieke-testfase van ruim een half jaar heeft de Gentse start-up Sigasi zijn geïntegreerde ontwikkelomgeving voor VHDL klaar voor de markt. Een jaarlicentie zal vanaf 13 januari 499 euro gaan kosten. Gebruikers krijgen daarmee constant toegang tot de nieuwste updates, die automatisch worden geïnstalleerd. Volgens medeoprichter Philippe Faes zijn er al diverse licenties verkocht aan universiteiten en Europese en Amerikaanse bedrijven, onder meer in de ruimtevaartsector.

De Sigasi-IDE is gebaseerd op Eclipse en brengt de bijbehorende functionaliteit die softwareontwikkelaars al gewend zijn naar de hardwareontwerptaal VHDL. De tool interpreteert de code waaraan wordt gewerkt gedeeltelijk. Bij variabelen is bijvoorbeeld eenvoudig door de code te springen, zijn commentaren bij de declaratie op te vragen en ze zijn gemakkelijk te hernoemen. Daarnaast zijn de standaard Eclipse-functionaliteiten en -plug-ins beschikbaar, bijvoorbeeld de organisatie in projecten en integratie met versiebeheersystemen.

Volgens Faes zijn er in de publieke-bètafase bijna duizend testers geweest die bugs en nieuwe features hebben aangedragen. ’Features waarvan wij dachten dat ze niet zo belangrijk waren, bleken voor veel gebruikers toch erg belangrijk te zijn. Als dat eenvoudig kon, hebben we ze geïmplementeerd, bijvoorbeeld een aantal delen van de VHDL 2008-syntax.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content