Kort nieuws

Hansen Transmissions breidt fors uit

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Indiase moederbedrijf Suzlon Energy investeert 140 miljoen euro in het Antwerpse Hansen Transmissions, dat aandrijvingen ontwerpt en produceert voor onder meer windturbines. Het geld is bestemd voor uitbreiding van de productiecapaciteit en R&D-infrastructuur in België. De kapitaalinjectie zorgt voor ruim driehonderd extra banen.

Met de investering wil Hansen Transmissions vooral het rendement verhogen van zijn tandwielkasten voor multimegawatt windturbines, die het bedrijf ontwikkelt in zijn Lommelse fabriek. Een ander doel is om de aanwezige testfaciliteiten voor zowel productie als R&D te vergroten. Ter ondersteuning hiervan heeft Hansen onlangs een aangrenzend perceel van bijna 64 duizend vierkante meter aangekocht, waarmee het totale fabrieksoppervlak in Lommel uitkomt op zo‘n 180 duizend vierkante meter. ’De uitbreiding van ons bedrijf is een rechtstreeks gevolg van de groeiende markt op het gebied van groene-stroomproductie door windturbines. Daar kennen we vandaag nog weinig concurrentie‘, legt Georges Roobaert van Hansen Transmissions uit in De Standaard. ’Onze testhal is uniek in de wereld. We zullen er de tandwielkasten op een dynamische manier testen, onder meer door ze bloot te stellen aan verschillende windkrachten en de daarmee gepaard gaande stoten. Over vijftien maanden willen we operationeel zijn.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content