Hans Hilgenkamp decaan bij Twentse TNW-faculteit


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Per 1 maart wordt hoogleraar fysica Hans Hilgenkamp officieel decaan van de Technische Natuurwetenschappen-faculteit bij de Universiteit Twente. Officieel, want hij vervult de functie al ruim een jaar op interimbasis. De benoeming geldt voor de duur van vijf jaar.

Hilgenkmap staat aan het hoofd van de Mesa+-onderzoeksgroep Interfaces and Correlated Electron Systems, die zich richt op materialen met bijzondere elektronische eigenschappen zoals supergeleiders. Hij is ook parttime hoogleraar Experimentele Natuurkunde aan de Universiteit van Leiden en gasthoogleraar bij de Nationale Universiteit van Singapore. Daarnaast is hij lid van de Raad van Bestuur van FOM en zit hij de wetenschappelijke adviesraad van het High Field Magnet Laboratory bij de Radboud Universiteit Nijmegen voor. In 2008 kreeg hij een prestigieuze Vici-subsidie van de NWO.