Halfjaarrapport Brunel teleurstellend

Reading time: 1 minute

Author:

Brunel zag zijn halfjaaromzet de afgelopen maanden met 9 procent dalen tot 334,9 miljoen euro. Ook het bedrijfsresultaat zakte in, met 31 procent naar 16 miljoen euro. Daarmee presteert de dienstverlener slechter dan de Ebit van 21,1 miljoen waarop analisten hadden gerekend.

Het bedrijf constateert dat de Nederlandse economie zich herstelt maar kan dat nog niet tot uitdrukking brengen in de cijfers. De omzet in Nederland daalde in het tweede kwartaal met 7 procent tot 31,6 miljoen euro. Ook het bedrijfsresultaat viel met 1,8 miljoen 44 procent lager uit dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Voor de tweede helft van 2010 verwacht Brunel ’een beperkte groei‘ te kunnen neerzetten.

In Duitsland gaat het beter. Bij onze oosterburen daalde de halfjaaromzet weliswaar met 10 procent, de Ebit groeide licht naar 4,3 miljoen euro. Brunel zegt die stijgende lijn in Duitsland te kunnen vasthouden en rekent op ’een sterke winstgevende groei‘ voor de rest van het jaar. ’Gezien de indrukwekkende groei die we momenteel meemaken in Duitsland, hebben we er alle vertrouwen in dat de opleving van de activiteit in Nederland zal volgen‘, aldus Brunel-topman Jan Arie van Barneveld.