Kort nieuws

Halfgeleiderpoot Agilent op eigen benen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Semiconductor Products Group, de halfgeleidertak van Agilent, is afgesplitst van zijn moederorganisatie. Begin deze maand startte het nieuwe Avago Technologies met de productie. In augustus maakten Kohlberg Kravis Roberts (KKR) en Silver Lake Partners bekend de tak over te gaan nemen voor 2,66 miljard dollar. Die transactie is nu afgerond. Dick Chang is benoemd tot president en CEO van de nieuwe onderneming.

Het nieuwe bedrijf met hoofdkwartieren in San José en Singapore zegt ‘s werelds grootste onafhankelijke halfgeleiderbedrijf te zijn. Avago heeft 6500 mensen in dienst, van wie ongeveer duizend analoge designers, en rekent dit jaar op 1,8 miljard dollar aan netto-inkomsten. In Europa begint het bedrijf met 220 medewerkers. Het Duitse Böblingen fungeert als uitvalsbasis. De spin-off heeft een R&D-centrum in het Italiaanse Turijn en designafdelingen in Duitsland en Groot-Brittannië. In de Benelux wordt Avago vertegenwoordigd door BFI Optilas, EBV Elektronik, Farnell In One, Future Electronics en Sasco Holz.

Avago richt zich op een uitgebreide set markten, van automotive, CE en industriële elektronica tot bedrade en draadloze communicatie en dataopslag.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content