Kort nieuws

Grote schoonmaak ASMI dichterbij na advies Riskmetrics

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Riskmetrics, een bureau dat wereldwijd 1800 institutionele aandeelhouders adviseert, steunt het voorstel van de activistische beleggers Hermes en Fursa om topman Chuck del Prado van ASM International naar huis te sturen. Ook sluit Riskmetrics zich aan bij Hermes om de raad van commissarissen bij de chipmachinefabrikant te vervangen door buitenstaanders.

ASMI belooft al meer dan twee jaar betere resultaten voor zijn front-end activiteiten, maar deze blijven uit. Daarnaast blijven de prestaties structureel achter bij die van concurrenten. Riskmetrics steunt daarom het alternatief van Hermes.

Del Prado staat officieel pas sinds 1 maart 2008 aan het roer van het Bilthovense bedrijf. Hij volgde zijn vader op, ASMI’s oprichter Arthur del Prado. Del Prado senior is momenteel erevoorzitter van de raad van commissarissen bij de chipmachinefabrikant.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content