Tools&Toys

Grote beurt voor Green Hills-tools

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Green Hills heeft versie 6 van zijn Multi-ontwikkelomgeving en de 2012-uitvoering van zijn compilertoolketen uitgebracht, beide met een trits aan verbeteringen en nieuwe features. De producten zijn vanaf heden bovendien los van elkaar te gebruiken en te upgraden, zodat ontwikkelaars sneller van bijvoorbeeld een nieuwe architectuurondersteuning kunnen profiteren.

De 2012-versie van de compiler produceert compactere en snellere code op Arm- en Power-architecturen. Het bedrijf claimt verbeteringen van meer dan dertig procent ten opzichte van de huidige versie en zijn concurrenten. Verder kan de compiler weer meer verschillende architecturen en CPU-modellen aan. Op het vlak van 64 bit compileert Green Hills behalve voor X86 nu ook voor Freescales QorIQ P5020-architectuur. Voor Arms Neon-vectorcoprocessoren zijn er intrinsics toegevoegd, wat opnieuw tot grote snelheidsverbeteringen kan leiden. Daarnaast kan de compiler voortaan overweg met onder meer Cortex-A5, -A9, -A15, en -M0, -M1 en -M4, Marvell PJ4, QorIQ P3041 en CNMips II.

In Multi 6 is onder meer de tracefunctionaliteit onder handen genomen. Het verwerken van traces gaat op multicore ontwikkelsystemen tot zes keer sneller dan in de huidige versie. De Timemachine-component, waarmee de traces zijn te verwerken, gaat intelligenter om met het verzamelen van gegevens via de Supertrace-probe en geeft gebruikers de mogelijkheid om gedeeltelijke tracebuffers te downloaden. Verder heeft het builden van de doelsoftware een snelheidsboost gekregen van een factor twee tot vier op multicore machines, dankzij een betere afhandeling van afhankelijksrelaties en een efficiënter beheer van parallelle builds. Integrate, de grafische ontwerptool voor Integrity, is uitgebreid met twee hoogniveauviews die de algemene softwarearchitectuur weergeven en helpt bij het begrijpen van de gevolgen voor de veiligheid van de software.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content