Kort nieuws

Groot deel Scheuten Solar start door

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Scheuten Glasgroep koopt een groot deel van de boedel van Scheuten Solar op. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Wim Eikendal. Het betreft de researchtak Scheuten R&D, die onder meer werkt aan energieopwekkende glazen bolletjes, en Scheuten Optisol, dat zich richt op building-integrated PV. Eerder kocht een Chinese partij de verkooporganisatie op. Voor de assemblagefabriek in het Duitse Gelsenkirchen is nog geen oplossing gevonden.

Eigenaar Jacques Scheuten analyseert in Wijlimburg de ondergang van zijn zonnecelbedrijf. Scheuten erkent zich te hebben laten meeslepen door ’de euforie van de solar‘, waardoor hij te hard van stapel liep bij het opbouwen van de onderneming en te veel risico‘s nam met inkoopcontracten. ’In feite was de solar nog een onvolwassen markt. We hebben teveel risicovol geïnvesteerd in een nieuwe tak van sport‘, aldus de Limburgse ondernemer.

Er zijn inmiddels alweer vacatures bij de solartak.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content