Groot deel Scheuten Solar start door


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De Scheuten Glasgroep koopt een groot deel van de boedel van Scheuten Solar op. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Wim Eikendal. Het betreft de researchtak Scheuten R&D, die onder meer werkt aan energieopwekkende glazen bolletjes, en Scheuten Optisol, dat zich richt op building-integrated PV. Eerder kocht een Chinese partij de verkooporganisatie op. Voor de assemblagefabriek in het Duitse Gelsenkirchen is nog geen oplossing gevonden.

Eigenaar Jacques Scheuten analyseert in Wijlimburg de ondergang van zijn zonnecelbedrijf. Scheuten erkent zich te hebben laten meeslepen door ’de euforie van de solar‘, waardoor hij te hard van stapel liep bij het opbouwen van de onderneming en te veel risico‘s nam met inkoopcontracten. ’In feite was de solar nog een onvolwassen markt. We hebben teveel risicovol geïnvesteerd in een nieuwe tak van sport‘, aldus de Limburgse ondernemer.

Er zijn inmiddels alweer vacatures bij de solartak.