Kort nieuws

Gronings Embed Engineering in Chinese handen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Chinese domoticaspecialist Greensoter heeft het Groningse systeemhuis Embed Engineering gekocht van ceo Marko Bolt en cto Lourens Rozema. Beide bedrijven werkten sinds vorig jaar samen aan iot-producten. Met de aankoop heeft Greensoter nu een Nederlandse engineeringtak. Embed gaat voor de Chinezen hardware, embedded software, frontendsoftware en behuizingen ontwikkelen en de productie van de domoticaoplossingen coördineren. Een overnamebedrag hebben de partijen niet bekendgemaakt.

Greensoter heeft goede banden met het Chinese NECC, een overheidsorgaan dat technologische energiebesparing stimuleert. De domoticaoplossingen van het bedrijf zijn onder meer te vinden op de grootste vliegvelden, treinstations en metrostations in China. Daarnaast levert het veel aan fabrieken. Embed vormt voor Greensoter het bruggenhoofd naar de Europese markt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content