Kort nieuws

Groeigeld voor hippe scootmobiel uit Delft

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Delftse start-up Scoozy heeft 550 duizend euro opgehaald voor de marktintroductie van zijn moderne, hippe scootmobiel. Met het geld wordt het team opgeschaald en de eerste serie van dertig Scoozy’s gebouwd. De investeerders zijn zes business angels, waarvan er twee gelijk klant zijn voor de eerste modellen.

Volgens de oprichters van Scoozy kan er veel verbeterd worden aan scootmobiels, maar staat de markt al decennialang stil. Het Delftse wagentje ziet er hipper uit, claimt veiliger te zijn en kan bijvoorbeeld ook offroad worden gebruikt. Daarvoor beschikt de Scoozy over grote onafhankelijk geveerde wielen en een joystick-aansturing. Het toestel is bovendien voorzien van allerlei snufjes om het leuker en makkelijker te maken erin rond te rijden.

Het bedrijfje wil in 2019 met massaproductie beginnen. Daarvoor zal een nieuwe kapitaalronde nodig zijn. De ontwikkelaars denken dat dat wel goed komt; de interesse is groot en ze denken bovendien dat hun karretje ook in te zetten is voor andere doeleinden, zoals in attractieparken en op vliegvelden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content