Nieuws

Groeifase aangebroken voor Intrinsic-ID

Pieter Edelman
Leestijd: 4 minuten

Intrinsic-ID timmert stevig aan de weg met nieuwe samenwerkingen en nieuwe markten. Op de Cartes-conferentie in november werd duidelijk dat grote namen in de halfgeleiderindustrie langzaam met de beveiligings-IP van het kleine Eindhovense bedrijf in zee durven te gaan.

Met een demonstratie van smartcardmaker Oberthur op de Cartes-conferentie, een nieuwe totaaloplossing voor cryptografie, vers gesmede samenwerkingen met onder meer Microsemi, Mips en Renesas en een vertegenwoordiger in Japan timmerde het Eindhovense Intrinsic-ID de afgelopen maanden stevig aan de weg. ’We zijn nu met het bedrijf in een fase gekomen dat producten de weg naar de markt vinden‘, beaamt Tony Picard, vicepresident business development. Dat heeft ook zijn weerslag op het personeelsbestand, dat gestaag richting de twintig man groeit.

Intrinsic-ID werd in 2008 uit de Philips Incubator uitgesponnen. Het bedrijf is gegrondvest op de technologie voor physically unclonable functions (Puf) of ’chipbiometrie‘ die binnen de multinational werd ontwikkeld. Bij een Puf wordt als het ware een vingerafdruk gemaakt van een stuk hardware zoals een chip – niet van het ontwerp, maar het individuele exemplaar. Die vingerafdruk wordt vervolgens gebruikt om de chip te identificeren. Vandaar het ’unclonable‘: de software kan naar een identieke kopie van de chip worden overgezet, maar zal niet werken aangezien de vingerafdruk niet klopt. Intrinsic-ID gebruikt SRam voor het genereren van deze vingerafdruk. Dit levert bij het opstarten een uniek patroon van nullen en enen, ook al worden alle chips volgens een identiek proces in dezelfde fab gedrukt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content