Kort nieuws

Groei voor Intels embedded activiteiten, maar niet dankzij Atom

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Het afgelopen kwartaal bracht voor de vijfde keer op rij recordcijfers voor Intel. De omzet steeg in vergelijking met vorig jaar maar liefst 22 procent naar 13,1 miljard dollar. Relatief gezien blijft de winst daarbij wat achter: 3,0 miljard, een toename van 2 procent.

De belangrijkste groeier is de divisie ’overige activiteiten met de Intel-architectuur‘, die naast de takken voor datacentra en pc‘s staat en de producten behelst voor netbooks, embedded computers en de aspiraties voor tablets en smartphones. De groei in deze divisie bedroeg 84 procent jaar-op-jaar naar 1,4 miljard. Een belangrijk deel hiervan komt uit het inlijven van Infineons draadloos-oplossingen in deze tak. Intel geeft geen precieze cijfers, maar zegt wel dat deze activiteiten samen met McAfee 1,0 miljard dollar bijdragen aan de totaalomzet.

Intel meldt ook vol trots dat de Embedded & Communications-groep, het onderdeel binnen de ’overige‘-divisie voor embedded computers, 25 procent meer inkomsten binnen haalde dan een jaar geleden. Intel profileert zich sinds enige tijd actief als een speler in het embedded segment. Opmerkelijk is dat de omzet uit de Atom-processoren en -chipsets daalde, met 15 procent naar 352 miljoen dollar. Juist de ’overige‘-divisie zou het van de lichte Atom-architectuur moeten hebben. Blijkbaar lukt het Intel nog steeds niet goed om terrein te veroveren in het energiezuinige segment en zijn de klanten die overstappen naar Intel juist op zoek naar meer rekenkracht.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content