Topcolumn

Grijze ingenieurs

Marcel Pelgrom
Leestijd: 3 minuten

’Here you are, sir!‘ Terwijl ik afreken, heeft Henry mijn boodschappen ingepakt in de Californische supermarkt. Henry‘s spierwitte haar golft alsof hij halve eeuw geleden een stevige rocker was. Het kraakheldere overhemd en de elegante stropdas achter de supermarktschort doen echter vermoeden dat hij ook de directieburelen kent. Hij woont waarschijnlijk in een camperparkje naast die statige, oudere dames die mij bij balies en informatiepunten en in de bibliotheek zo hoffelijk helpen. In de VS hebben ze hun eigen manier om de kosten van de vergrijzing te beheersen. Als het je niet lukt een eigen pensioen bij elkaar te sparen, dan wordt de oude dag een martelgang.

De verbouwing van het pensioensysteem is in ons land in volle gang. Jarenlang kenden medewerkers een effectieve pensioenleeftijd van 55 tot 60 jaar. Velen vertrokken geruisloos met een VUT- of invaliditeitsregeling. Vandaag kunnen sommige babyboomers zich nog permitteren rond hun zestigste verjaardag met pensioen te gaan met premievrije polissen en spaarpotjes. Maar de overheid wil dat de Nederlandse werknemers tot hun 65e of 67e doorgaan. De grijze ingenieur wil wel, maar mag hij ook?

Jonge ingenieurs zijn met hun opgedane kennis en kunde direct inzetbaar op veel posities in diverse bedrijven. Na de eerste vijf tot tien jaar heeft de ingenieur zijn vaardigheden (hopelijk) goed ingepast in het bedrijfsleven en heeft hij zijn carrière hiërarchisch opgebouwd, meestal bij één werkgever. De meesten bereiken hun top ergens tussen de 40 en 50. Sommigen groeien door naar de top, maar de rest begint aan een traject van zijwaartse bewegingen. Hun drukke baan verhindert hen de tijd te vinden om hun kennisniveau op peil te houden. Zij focussen op potentiële carrièremogelijkheden maar vergeten hun inzetbaarheid te verbreden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content