Headhunter

Grijp je kans in de aantrekkende economie

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

P.B. vraagt:

Ik ben accountmanager van een groot softwarebedrijf. Onlangs ben ik van baan veranderd en heb ik in mijn nieuwe functie een nieuwe uitdaging gevonden. Na enkele maanden werd ik benaderd door een Duitse headhunter. Hij probeerde mij te interesseren voor een positie als vertegenwoordiger in de Benelux van een groot Indiaas softwarehuis. Het is echt een megabedrijf met tienduizenden werknemers en een miljardenomzet. Ze hebben echter nog nauwelijks voet aan de grond in de Benelux.

Ik twijfel een beetje over hoe mij op te stellen. Enerzijds ben ik net met veel enthousiasme begonnen bij een nieuwe werkgever. Anderzijds prikkelt deze mogelijkheid me. Van scratch iets opbouwen heeft mij altijd getrokken. Ik zie kansen maar ook een aantal struikelpunten. Ik ken het bedrijf niet. Verder is de directe manager en contactpersoon gevestigd in Duitsland en vertelde de headhunter mij dat ik kantoor aan huis zou hebben. Dit is in mijn privésituatie niet mogelijk. Daar komt nog bij dat ik slechts nationale ervaring heb. Ik weet niet goed of ik hiermee verder moet gaan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content