Kort nieuws

Grensoverschrijdend bipv-consortium van start

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Een Duits-Nederlands-Vlaams consortium van negen kennisinstellingen gaat zich inspannen om building-integrated pv (bipv) een stap dichter naar de markt te brengen. Het driejarige project PV Opmaat richt zich op productiemethoden die in staat zijn om zonnecellen in allerlei soorten en maten te maken. Deze flexibiliteit is nodig om pv-panelen in een grote verscheidenheid bouwcomponenten te kunnen integreren.

PV Opmaat wordt uitgevoerd door de partners van Solliance, het Solar Energy Application Centre (SEAC), Energyville, de KU Leuven en Zuyd Hogeschool. Bedrijven kunnen ook meedoen: op 15 maart is er een open bijeenkomst om producten te helpen definiëren. Deze ideeën worden uitgewerkt tot op demonstratieniveau. Bedrijven die participeren, kunnen financiële ondersteuning krijgen.

Het project krijgt zeven miljoen euro subsidie via het Samenwerkingsprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland van de Europese Unie. Ook de provincies Noord-Brabant, Vlaams-Brabant, Vlaams- en Nederlands-Limburg, het Nederlands ministerie van Economische Zaken, en het ministerie van Noordrijn-Westfalen dragen een steentje bij.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content