Grensoverschrijdend bipv-consortium van start


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Een Duits-Nederlands-Vlaams consortium van negen kennisinstellingen gaat zich inspannen om building-integrated pv (bipv) een stap dichter naar de markt te brengen. Het driejarige project PV Opmaat richt zich op productiemethoden die in staat zijn om zonnecellen in allerlei soorten en maten te maken. Deze flexibiliteit is nodig om pv-panelen in een grote verscheidenheid bouwcomponenten te kunnen integreren.

PV Opmaat wordt uitgevoerd door de partners van Solliance, het Solar Energy Application Centre (SEAC), Energyville, de KU Leuven en Zuyd Hogeschool. Bedrijven kunnen ook meedoen: op 15 maart is er een open bijeenkomst om producten te helpen definiëren. Deze ideeën worden uitgewerkt tot op demonstratieniveau. Bedrijven die participeren, kunnen financiële ondersteuning krijgen.

Het project krijgt zeven miljoen euro subsidie via het Samenwerkingsprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland van de Europese Unie. Ook de provincies Noord-Brabant, Vlaams-Brabant, Vlaams- en Nederlands-Limburg, het Nederlands ministerie van Economische Zaken, en het ministerie van Noordrijn-Westfalen dragen een steentje bij.