Technieuws

Greenpeak wil in afstandsbediening kruipen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Greenpeak lanceert op de CES in Las Vegas een set referentieontwerpen voor afstandsbedieningen van tv‘s, dvd-spelers of settopboxen, gebaseerd op zijn extreem energiezuinige radiocommunicatie. Tot nog toe mikte het bedrijf met deze technologie op draadloze sensornetwerken voor meten van omgevingsvariabelen. Volgens Greenpeak biedt RF-technologie eigenschappen die traditionele infraroodafstandsbedieningen niet hebben, zoals tweewegcommunicatie op hoge snelheid en de mogelijkheid om de apparatuur buiten zicht te plaatsen, of zelfs in een andere ruimte.

De RF-modules in de afstandsbedieningen en de apparatuur gaan uit van het IEEE 802.15.4-protocol in de 2,4 GHz-band. De protocolstack bedraagt nog geen 4 kbyte. De referentieontwerpen houden ook rekening met IR voor terugwaartse compatibiliteit. Volgens Greenpeak zijn afstandsbedieningen met deze technologie een stuk energiezuiniger dan traditionele IR-exemplaren: een enkele horlogebatterij zou genoeg zijn om de gehele levensduur mee te gaan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content